Hodnocení soutěžního ročníku 2009/10

13.06.2010 19:19

V soutěžním ročníku 2009/2010 se nejlépe umístilo družstvo žen v 1. kuželkářské lize žen. Hráčkám se poprvé v historii podařilo získat stříbrnou medaili v nejvyšší soutěži žen, která je automaticky nominuje na Evropský pohár, který se uskuteční v Chorvatsku. Díky umístění na 3. místě v loňském roce se zúčastnilo družstvo žen Poháru NBC, kde zvítězily v silné konkurenci a přivezly zlaté medaile. Jednalo se o nejlepší úspěch v historii kuželkářského sportu v Blansku. Družstva mužů „A“ a „B“ se statečně udržela jak v 2. kuželkářské lize mužů, tak i ve 3. kuželkářské lize mužů. Rovněž družstvo mužů „C“ obhájilo účast v jihomoravské divizi i pro příští soutěžní ročník. Družstvo dorostu v 2. kuželkářské lize obhájilo první místo. Velmi dobře oddíl kuželek reprezentovali hráči jak v celoročních ligových soutěžích, tak v mistrovstvích soutěží jednotlivců.

Oddíl kuželek v soutěžním ročníku 2009/2010 měl přihlášeno v kategorii dospělích 5 družstev, hrajících 1. kuželkářskou ligu žen – ženy „A“ (dále 1.KLZ), 3. kuželkářskou ligu žen – ženy „B“ (dále 3.KLZ), 2. kuželkářskou ligu mužů – muži „A“ (dále 2.KLM), 3. kuželkářskou ligu mužů – muži „B“ (dále 3.KLM), a družstvo mužů „C“ hrající jihomoravskou divizi. V kategorii dorostu byla přihlášena 2 družstva, hrající 1. kuželkářskou ligu dorostenců (dále 1.KLD), a 2. kuželkářskou ligu dorostenců (dále 2.KLD). Naši nejmladší kuželkáři se v průběhu roku pravidelně zúčastňovali turnajových utkání jednotlivců v Poháru mladých nadějí.

Výsledky družstev:

Konečné pořadí jednotlivých družstev oddílu kuželek:

V 1.KLZ (pozn. nejvyšší soutěži v ČR) se družstvo žen „A“ umístilo na 2. místě

Ve 3.KLZ se družstvo žen „B“ umístilo na 5. místě

Ve 2.KLM se družstvo mužů „A“ umístilo na 9.místě

Ve 3.KLM se družstvo mužů „B“ umístilo na 9. místě

V Jihomoravské divizi se družstvo mužů „C“ umístilo na 9. místě

V 1.KLD se družstvo dorostenců umístilo na 6. místě

Ve 2.KLD se družstvo dorostu umístilo na 1. místě

V příštím soutěžním ročníku zůstanou i nadále dvě družstva dorostu. Naši nejmladší kuželkáři se zúčastní i nadále Poháru mladých nadějí.

Oddíl kuželek se zaměří na rozšíření členské základny o nejmladší kuželkáře, zejména děvčata, která mají bohužel o kuželkářský sport malý zájem.

Výsledky jednotlivců:

Hráči a hráčky oddílu kuželek se zúčastnili Krajských přeborů a Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii muži, ženy, senioři, juniorky, dorostenky, dorostenci, žáci a žákyně. Nejlépe se umístili níže uvedení hráči a hráčky:

2. místo na MS kraje žen získala Lenka Kalová a postoupila do Mistrovství ČR

1. místo na MS kraje juniorek získala Kamila Šmerdová a postoupila do Mistrovství ČR

1. místo na MS kraje dorostenek Lucie Nevřivová a postoupila do Mistrovství ČR

4. místo na MS kraje juniorů získal Jaroslav Sedlář ml. (nepostupuje)

4. místo na MS kraje dorostenců získal Michal Švéda (nepostupuje)

1. místo na MS kraje dorostenců získal Jakub Flek a postoupil na Mistrovství ČR

Z postupujících hráčů do Mistrovství jednotlivců České republiky se nejlépe umístil Jakub Flek v kategorii žáků - 5. místo. Kamila Šmerdová v kategorii juniorek obsadila 6. místo.

V současné době jsou hráčky Lenka Kalová, Zuzana Musilová, Kamila Šmerdová členkami reprezentačních družstev ČR. Kamila Šmerdová v letošním roce zúčastnila Mistrovství světa juniorů v chorvatské Rijece.

Zita Řehůřková

Zpět

Vyhledávání

© 2008–2020 Všechna práva vyhrazena. Datum poslední aktualizace: 9.2.2020