Memoriál Josefa Habřiny 2011 máme za sebou

28.03.2011 22:11

Konec minulého a počátek letošního roku se na kuželně nesl ve znamení tradičního Memoriálu Josefa Habřiny. Také tentokrát jsme se těšili z hojné účasti dvojic ze všech koutů naší země. Charakteristickým rysem letošního ročníku však byl velký zájem z řad neregistrovaných kuželkářů.

To se samozřejmě podepsalo na výkonech, neboť konkurence amatérů byla opravdu silná. Hned druhý hrací den zářil na drahách českotřebovský amatér (i když slovo amatér by v jeho případě bylo vhodnější vynechat) Roman Muller. Se svými 575 poraženými kuželkami stanul na prvním místě mezi neregistrovanými jednotlivci a jeho pozice nebyla v podstatě po celou dobu turnaje ohrožena. Ve dvojici s kolegou Jiřím Macháčkem (515) měli na kontě 1090 kuželek, což už ale na první příčku nestačilo. Překonat je dokázali domácí Miroslav Pernica a Martin Blažek, avšak pouze zásluhou lepší dorážky. Třetí příčku mezi amatéry si poslední hrací den vybojovali Karel Pařil a Petr Novotný st. (1074).

Situace mezi registrovanými hráči byla podstatně jenodznačnější. Robin Parkan s Janem Kotyzou byli ihned po přihlášení jednoznačnými favority turnaje. Dohromady porazily 1180 kuželek. Ačkoliv byli několikrát atakováni dvojicemi, které budoval domácí Ondřej Němec, první příčka se jim podařila uhájit. Domácímu Němcovi tak připadla první příčka mezi jednotlivci za výkon 616 kuželek, jež mu přinesla krásnou cenu v podobě digitálního fotoaparátu. Umístil se rovněž na druhém a třetím místě ve dvojicích, a to s Michalem Kellnerem (společný výkon 1168) a Lukášem Hlavinkou (1138).

Ženám kralovala takřka domácí Jana Pavlíková (557), z hráčů a hráček dorostenecké kategorie si vedl jednoznačně nejlépe Martin Schejbal (565) hájící barvy druholigové Sadské.

Zpět

Vyhledávání

© 2008–2020 Všechna práva vyhrazena. Datum poslední aktualizace: 9.2.2020