Blanenská výprava na Balkán

21.10.2011 22:35

Po loňské, nepříliš úspěšné sezóně zakončené nepopulárním čtvrtým místem to vypadalo, že blanenské družstvo žen si od pohárové Evropy na čas odpočine. Na začátku léta však přilétla zpráva o odmítnutí účasti na Poháru NBC družstvem Zábřehu. Blansko tak znovu dostává šanci.

Přijetí této nabídky znamenalo další cestu na Balkánský poloostrov, tentokrát do hlavního města Makedonie - Skopje. Jak se zdá, platí jednoduchá úměra: čím hlouběji do nitra Balkánu, tím méně zúčastněných družstev. Šance na úspěch jsme přesto neshledali jako příliš vysoké. Blanenský tým se musel vyrovnat se ztrátou Zuzany Musilové, kterou zlákala nabídka zahraničního angažmá. Již na jaře jsme se však na druhou stranu mohli těšit z návratu ostřílené Heleny Daňkové. Mladou krev pak do sestavy vlila juniorka Lucie Nevřivová.

O pohárový rozjezd se postarala Kamila Šmerdová. Trápení při hře do plných napravila solidní dorážkou a 546 sražených kuželek jsme nakonec na zdejší kuželně hodnotili velmi kladně. Druhá Helena Daňková měla problém opačný. Na solidní plné nenavázala odpovídající dorážkou.  Její výkon 502 však pro nás v tu chvíli neznamenal žádnou tragédii. Hra Soni Lahodové byla neslaná, nemastná. Stále jsme však očekávali obrat k lepšímu. Ten bohužel nepřišel, a tak jsme se museli spokojit s 486 poraženými kuželkami. Dana Musilová se v poslední době hledá a hledala se i ve Skopje, proto už na druhé dráze došlo ke střídání. Na plac se dostala Lucie Nevřivová. Začala dobře, celkové zlepšení ale bohužel zazdila poslední dráhou. 482 je málo, po čtyřech hráčkách uzavíráme tabulku. V závěru však máme Lenku Kalovou a Zdeňku Ševčíkovou, se kterými spojujeme víru v napravení reputace. Lenka první dráhou 178 ohromila publikum. Když ani na následujících dvou drahách moc nepolevila, první ženská šestistovka na turnaji byla na spadnutí. Komplex poslední dráhy ale dolehl i na ni a z fantastického výkonu zbylo „pouhých“ 578. Zdeňka se nezalekla role koncové hráčky. Poctivým a soustředěným výkonem přidala slušných 554 kuželek.

Velmi solidní závěr nic nezměnil na faktu, že letošní pohárová mise pro Blansko skončila už v kvalifikaci, kde tým obsadil 7. místo s celkovým výkonem 3148 kuželek.

Lukáš Hlavinka

Zpět

Vyhledávání

© 2008–2020 Všechna práva vyhrazena. Datum poslední aktualizace: 9.2.2020