Hodnocení soutěžního ročníku 2011/12

20.07.2012 20:29

V soutěžním ročníku 2011/2012 se opět nejlépe umístilo družstvo žen v 1. kuželkářské lize žen. Loňské umístění v 1.KLZ nominovalo hráčky „A“ družstva žen na Pohár NBC, který se uskutečnil ve Skopje v Makedonii začátkem měsíce října 2011. Na tomto poháru se umístily na 7. místě.

Družstva mužů „A“ a „B“ neměly výraznější problémy s udržením jak v II. kuželkářské lize mužů, tak i ve III. kuželkářské lize mužů. Družstvo mužů „C“ už tak úspěšné nebylo a sestupuje do krajského přeboru 1. třídy. Dorostenecká soutěž probíhala v loňském roce formou turnajů organizovaných v kraji pod názvem Jihomoravská liga dorostu. Družstvo dorostu „A“ postoupilo na finálový turnaj této ligy, ve kterém obsadilo 4. místo. „A“ družstva mužů i žen se letos zúčastnily rovněž Českého poháru, přičemž ženské družstvo tuto soutěž vyhrálo.

Velmi dobře oddíl kuželek reprezentovali hráči jak v celoročních ligových soutěžích, tak v mistrovstvích soutěží jednotlivců.

Oddíl kuželek v soutěžním ročníku 2011/2012 měl přihlášeno v kategorii dospělých 5 družstev, hrajících 1. kuželkářskou ligu žen – ženy „A“ (dále 1.KLZ), 3. kuželkářskou ligu žen – ženy „B“ (dále 3.KLZ), 2. kuželkářskou ligu mužů – muži „A“ (dále II.KLM), 3. kuželkářskou ligu mužů – muži „B“ (dále III.KLM), a družstvo mužů „C“ hrající jihomoravskou divizi. V kategorii dorostu byla přihlášena 2 družstva, hrající krajský přebor dorostu turnajovým způsobem. Naši nejmladší kuželkáři se v průběhu roku pravidelně zúčastňovali turnajových utkání jednotlivců v Poháru mladých nadějí.

Výsledky družstev:

Konečné pořadí jednotlivých družstev oddílu kuželek:

V 1.KLZ (pozn. nejvyšší soutěži v ČR) se družstvo žen „A“ umístilo na 3. místě

Ve 3.KLZ se družstvo žen „B“ umístilo na 6. místě

Ve 2.KLM se družstvo mužů „A“ umístilo na 9.místě

Ve 3.KLM se družstvo mužů „B“ umístilo na 6. místě

V Jihomoravské divizi je družstvo mužů „C“ na 12. místě

Do příštího soutěžního ročníku se zatím neuvažuje o zásadním posílení družstev novými hráči. Zůstanou i nadále dvě družstva dorostu. Naši nejmladší kuželkáři se zúčastní i nadále Poháru mladých nadějí.

Oddíl kuželek se znovu pokusí o rozšíření členské základny o nejmladší kuželkáře, zejména děvčata, které mají i nadále bohužel o kuželkářský sport malý zájem. V loňském roce se bohužel nepodařilo získat nové žáky a žákyně.

Výsledky jednotlivců:

Hráči a hráčky oddílu kuželek se zúčastnili Krajských přeborů a Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii muži, ženy, senioři, juniorky, dorostenky, dorostenci, žáci a žákyně. Nejlépe se umístili níže uvedení hráči a hráčky:

2. místo na MS kraje žen získala Zdeňka Ševčíková a postoupila na Mistrovství ČR

1. místo na MS kraje juniorek získala Kamila Šmerdová a postoupila na Mistrovství ČR

3. místo na MS kraje juniorů získal Martin Procházka a postoupil na Mistrovství ČR

1. místo na MS kraje seniorek získala Naďěžda Musilová a postoupila na Mistrovství ČR

Na MS kraje dorostenců se nejlépe umístil získal Jakub Flek a to na 10. místě

Na MS kraje seniorů se nejlépe umístil Josef Kotlán a to na 18. místě

Na MS kraje mužů se nejlépe umístil Ondřej Němec a to na 6. místě

Na MS kraje žáků se nejlépe umístil Petr Sehnal a to na 8. místě

Z účastníků Mistrovství ČR jednotlivců si nejlépe vedla Zdeňka Ševčíková v kategorii žen - 7. místo. Vynikajícím úspěchem jsou pak zlaté medaile z Mistrovství ČR dvojic, které získaly Lenka Kalová a Zdeňka Ševčíková.

V současné době jsou hráčky Lenka Kalová, Zuzana Musilová, Kamila Šmerdová a Lucie Nevřivová členkami reprezentačních družstev ČR.

Zita Řehůřková

Zpět

Vyhledávání

© 2008–2020 Všechna práva vyhrazena. Datum poslední aktualizace: 9.2.2020