Blansko doplatilo na slabší plné

13.10.2012 21:18

Na rozdíl od předchozích let zastihl začátek sezony blanenské hráčky ve výborné formě. Po vítězství v Superpoháru se týmu podařilo vyhrát i tři následující ligová utkání, a ve vzduchu tak vysela otázka, jestli se podaří postoupit z kvalifikace.

Je úterý časně ráno, v navigaci nastaven cíl Banja Luka a my vyrážíme na další evropskou misi – Pohár NBC. Po příjezdu na místo se vydáváme na technickou poradu, poté na slavnostní zahájení a jelikož je před volbami, řečníky se nešetří. Jsme zvědaví, jak bude vypadat naše kuželna.

Kvalifikace žen se bohužel koná odděleně, a to na čtyřdráhové kuželně výrobce Wollmer, jejíž atmosféře rozhodně nepřidá skleněná příčka oddělující hrací prostor od hlediště. Hráčky se tak i na takovéto akci musí smířit s komornějším prostředím. O náš rozjezd se má postarat benjamínek týmu – Lucie Nevřivová. Nutno říci, že vstup do kvalifikace jsme si představovali lépe. 514 se sice zprvu nezdá být málo, později jsme ovšem nuceni své hodnocení změnit. Druhá Helena Daňková exceluje zvláště na poslední dráze, díky níž přidává celkových 543 kuželek. Na závěr prvního hracího dne sázíme na jistotu – Zdeňku Ševčíkovou. Ta na naše konto připisuje dalších 561 kuželek.

Přestože celý den přihlížíme skvělým plným našich soupeřek, zatímco my v nich tápeme, jsme spokojeni. Naše výkony mají vzrůstající tendenci, což nám dodává sebevědomí do druhého dne. Pořadatelé poněkud nezvládají aktualizaci výsledků. My tak kuželnu opouštíme, aniž bychom věděli průběžné pořadí. Co naplat, možná je to tak lepší.

Na začátku druhého dne přichází další slabší okamžik. Daně Musilové se nedaří, a tak je na konci druhé dráhy střídána Soňou Lahodovou. Ta sice následující šedesátkou 273 vylepší celkové číslo na 520, my však cítíme, že tento druhý výpadek již nejsme schopni dotáhnout. Pátá v pořadí Lenka Kalová se skvělými prostředními dráhami propracovala k výkonu 556 kuželek a nám nezbývá než čekat, jak se povede koncové hráčce Poreče. Ta zahraje skvělých 595, což pro nás znamená v podstatě konec nadějí. Zuzana Musilová by totiž musela zahrát 618 kuželek. To se nestalo. Přesto byla její hra vcelku pohledná a naše vystoupení uzavírá výkonem 571.

Celkem tedy máme na kontě slušných 3265 kuželek. Konečná sedmá příčka sice nezní příliš lichotivě, pouhé 2 kuželky nám však chyběly na šestý Schneegattern, 10 na pátý Kamnik a 47 na postup. Za námi je pak 92 kolková propast. Škoda. Malou útěchou nám může být nejlepší dorážka ze všech družstev kvalifikace, na druhou stranu plné máme nejhorší. Tak snad někdy příště.

Lukáš Hlavinka

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008–2020 Všechna práva vyhrazena. Datum poslední aktualizace: 9.2.2020