Blanenské ženy na Poháru NBC

24.07.2009 22:10

Devátá sezóna strávená v nejvyšší soutěži skončila pro blanenské ženy už počtvrté ziskem bronzových medailí. Přesto v družstvu zavládla spíše pochmurná nálada. 3. místo totiž neznamenalo účast na žádném z mezinárodních pohárů. To se však změnilo na konci června, kdy do Blanska přilétla zpráva o změně rozpisu Poháru NBC. Letos poprvé získává možnost účasti na tomto poháru vedle vítěze národního poháru (KK Kroměříž) také družstvo umístěné na 3. příčce v 1. lize žen.

Na rozhodování nebylo moc času a bylo zapotřebí doplnit prvoligový kádr žen. Ten bude od nové sezóny postrádat Alenu Holcovou, která se po dlouhých 13 letech působení v Blansku vrací do České Třebové, kde se stane základním článkem nově vzniklého ženského družstva ve 3. lize. Vedení oddílu se však podařilo sehnat novou posilu, kterou bude Soňa Lahodová z druholigového celku Židenic.

Pohár NBC se bude konat ve dnech 29. 9. - 3. 10. 2009 na osmidráhové kuželně v srbském Apatinu (viz obr.). Jedná se vůbec o první vystoupení našeho oddílu na mezinárodní kuželkářské scéně. Reprezentovat nás bude tým ve složení: Lenka Kalová, Soňa Lahodová, Dana Musilová, Naděžda Musilová, Zuzana Musilová, Zdeňka Ševčíková a Kamila Šmerdová.

Lukáš Hlavinka

Zpět

Vyhledávání

© 2008–2020 Všechna práva vyhrazena. Datum poslední aktualizace: 9.2.2020